Vahinkoilmoituksen tekemisen tärkeys

Vahinkoilmoituksen tekeminen

Kaikilta kolhuilta liikenteessä ei voi välttyä ja on täysin tavallista, että ajoneuvoon tulee käytössä jälkiä. Vauriot usein vaativat vahinkoilmoituksen ja korjauksen. Vahinkoilmoituksen tekeminen leasingauton osalta on erittäin tärkeää useistakin syistä.

Tässä joitakin keskeisiä syitä, miksi vahinkoilmoitus tulisi tehdä aina viipymättä:

  • Sopimusvelvoitteet: Leasingauton käyttö perustuu yleensä tarkasti määriteltyihin sopimusvelvoitteisiin. Vahingon sattuessa sopimuksessa voidaan asettaa tiettyjä ehtoja ja vaatimuksia vahinkoilmoituksen tekemiselle. Viivästyminen voi johtaa sopimusrikkomukseen, mikä saattaa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia tai muita seuraamuksia.
  • Vakuutuskorvaukset: Leasingrahoitus vaatii  kattavan vakuutuksen kohteelleen ja vakuutusyhtiö vaatii tarkat tiedot vahingosta ja vahingon aiheuttamista syistä. Viipymättä tehty vahinkoilmoitus auttaa varmistamaan, että vakuutuskorvausprosessi käynnistyy välittömästi ja että mahdolliset korjaukset tai muut toimenpiteet voidaan aloittaa nopeasti.
  • Turvallisuus: Jos mahdollinen vahinko, tai vika vaikuttaa auton turvalliseen käyttöön, nopea reagointi on elintärkeää. Vahinkoilmoituksen tekeminen vakuutusyhtiöön ja vaurioiden tarkastus korjaamolla antaa mahdollisuuden arvioida tilannetta ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin auton turvallisuuden varmistamiseksi.
  • Selvitysvelvollisuus: Leasingauton käyttäjältä vaaditaan selvitystä tapahtuneesta vahingosta. Viipymättä tehty vahinkoilmoitus auttaa varmistamaan tarkat ja oikeat tiedot tapahtumasta ja helpottaa mahdollisia jatkotoimenpiteitä.
  • Mahdolliset vahingonkorvaukset: Viivästyminen vahinkoilmoituksen tekemisessä voi vaikeuttaa vahingonkorvausvaatimusten esittämistä. Vakuutusyhtiö haluaa saada kaikki tarvittavat tiedot mahdollisimman nopeasti, jotta vahingonkorvausprosessi voidaan aloittaa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että leasingauton käyttäjänä sinun tulee olla tietoinen sopimusvelvoitteista ja toimia ripeästi vahingon sattuessa tekemällä välittömästi vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi. Tämä auttaa varmistamaan, että kaikki asianmukaiset toimenpiteet voidaan toteuttaa ajoissa ja että mahdolliset seuraamukset voidaan välttää.

Vahinkoilmoitus palautuvalle leasingautolle

Mikäli ajoneuvossa on vauriokorjausta vaativia vaurioita tai tuulilasissa halkeama, olethan yhteydessä ennakkoon InCar palvelukeskukseen sopiaksenne vahinkotarkastuksesta ja korjauksesta, jotta auto saadaan palautettua sopimuksen päättyessä asianmukaisessa kunnossa. Vaurioista tulee tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. ​

Esimerkkejä vahinkoilmoituksen vaativista vaurioista koostimme tänne

Vahinkoilmoituksen voi täyttää osoitteessa www.vahinkoilmoitus.fi 

Asiakaspalvelumme auttaa

Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Olethan rohkeasti meihin yhteydessä joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Lue myös