Vinkkejä sujuvaan ajoon - Järvileasing

On tavallista, että ajoneuvoon tulee käytössä jälkiä. Vauriot usein vaativat vahinkoilmoituksen ja korjauksen.

Kaikilta kolhuilta liikenteessä ei voi aina välttyä. Kolarin jälkeen on ensiarvoisen tärkeää, että auton turvallisuus säilyy ennallaan. Koostimme esimerkkejä vaurioista, jotka vaativat vahinkoilmoituksen tekemistä ja korjaustoimenpiteitä.

Puskurivauriot

Joskus matkan varrella saattaa tulla puskureiden kulmiin naarmuja. Jos naarmuuntumisen seurauksena maalipinta on rikki, pitää puskuri maalata tai joissain tapauksissa paikkamaalata ja näistä aiheutuu kuluja. Vahinkoilmoituksen tekeminen on monta kertaa edullisin tapa saada vauriot korjattua, jolloin maksat vain omavastuuosuuden.

Paikkamaalaus

Esimerkki paikkamaalattavasta naarmusta, joka saattaa joissakin tilanteissa olla mahdollista toteuttaa niin, että naarmu ei enää näy niin selvästi. Tässä on hyvä kuitenkin huomioida auton väri ja vaurion kohta. Joillakin väreillä paikkamaalaus jää helposti näkyviin tai jos vauriokohta on selkeästi havaittavalla pinnalla, paikkamaalausta ei voida toteuttaa. Lisäksi jos auto on tuore ja vähän ajettu tai iäkkäämpi, enemmän ajettu yksilö, tälläkin on merkitystä korjauksen toteutustavalla.

Oven painaumat

Tässä kuvassa auton oviin on tullut painaumia joissa maali on ehjä. Tämä vaatii pellin oikaisemisen ja uudelleen maalauksen. Jos painaumat ovat erittäin syviä tai oikaisun kannalta pahassa paikassa, voi eteen tulla koko oven vaihtaminen uuteen. Tällainen vaurio vaatii vahinkoilmoituksen.

Helmavauriot

Helman vauriot ovat yleensä suuritöisiä, joten vaativat monesti peltitöitä ja maalausta. Tällaiset vauriot vaativat vahinkoilmoituksen.

Tuulilasin vauriot

Tuulilasin halkeama tarkoittaa yleensä lasinvaihtoa. Halkeama laidasta laitaan on myös nykyään katsastuksessa hylkäyksen aiheuttava vaurio. Jos sinulla on lasivakuutus, ei sinun välttämättä tarvitse tehdä erikseen vahinkoilmoitusta, sillä monet lasinvaihtoyritykset voivat tehdä vahinkoilmoituksen puolestasi.

Kiven iskut tuulilasissa

Kiveniskut tuulilasissa vaativat myös korjauksen, sikäli puhutaan ns häränsilmästä. Tunnistat tämän joka suuntaan haarottuvista pienistä halkeamista kiveniskun ympärillä. Jos sinulla on lasivakuutus, tässä toiminta, kuten edellä.

Ajovalojen vauriot

Lampuissa olevat halkeamat tarkoittavat yleensä sitä, että halkeamasta pääsee lampun sisälle kosteutta ja aiheuttaa kosteuden tiivistymistä lampun sisäpinnalle. Pidemmän päälle kosteus aiheuttaa kosketushäiriöitä ja lampun epänormaalia toimintaa tai lamppu ei enää toimi ollenkaan. Lisäksi nykyiset led lamput ovat kalliita, eli tällaisissa tapauksissa tarvitaan vahinkoilmoitus.

Rikkoutunut ajovalo

Varsinkin, jos lampun kuvussa on reikä, siitä pääsee suoraan vettä lampun sisälle, jolloin toimintahäiriöt tulevat eteen nopeasti.

Sisustan vauriot

Sisustan vauriot tai kulumat eivät yleensä kuulu vahinkovakuutukseen piiriin, eikä niiden korjauskustannuksia voida osoittaa auton sopimukselle, joten tällaisista vaurioista tulee sopia Järvileasingin realisoinnin kanssa.

Vahinkoilmoituksen voi täyttää osoitteessa www.vahinkoilmoitus.fi 

Heräsikö kysyttävää?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai tekniseen neuvontaamme.

Kuljettajalle - Järvileasing

Turvallista matkaa!