Tesla Model Y oli helmikuun myydyin auto Euroopassa

Uusien autojen rekisteröinnit kasvoivat yli 10 prosenttia Italiassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa ja Belgiassa. Ainoat maat, joissa kasvu hidastui helmikuussa, olivat Ruotsi, Norja, Suomi ja Kypros. Norja oli helmikuussa vasta viidenneksi suurin sähköautomarkkina, vaikka maa on pitkään ollut sähköautomyynnin ykkönen.

JATOn mukaan sähköautokauppaa säätelevät tarjoukset ja ostotuet. Samalla kuluttajien huoli ajokantaman lyhyydestä ja lataamisesta, jota latausahdistukseksikin on kutsuttu, ovat vähentyneet. Suurimmalle osalle nykyinen noin 300 kilometrin ajomatka yhdellä latauksella riittää hyvin.

Sähköautojen myynti kasvoi yli 10 prosentin vauhtia helmikuussa peräti 14 Euroopan maassa. Tähän joukkoon Suomikin kuului. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan Suomessa rekisteröitiin helmikuussa 1852 uutta täyssähköautoa. Kaikista uusista henkilöautoista täyssähköisten osuus oli jo 30,3 prosenttia. Ladattavia hybridejä ensirekisteröitiin 1161 kappaletta.

Sähköautojen kasvu näkyy myös yksittäisten mallien myyntitilastossa, jossa Tesla Model Y nousi listan kärkeen 18 446 myydyllä autolla. Toiseksi myydyin sähköauto eli Volkswagenin ID.3 ei mahtunut 25 myydyimmän auton joukkoon.

Model Y Performance All-Wheel Drive on täydellinen yhdistelmä suorituskykyä ja hyödyllisyyttä. Model Y Performance täydentää Model Y Long Rangea, josta tuli nopeasti Suomalaisten suosikki ja joka on tämän vuoden tähän mennessä toimitetuin sähköauto*. Ensimmäiset Model Y Performance toimitukset alkavat Suomessa lähiviikkoina. Uusien tilausten osalta sekä Long Range -mallin että Performance-version arvioitu toimitus on heinäkuussa.

Teslan ensimmäinen tehdas Euroopassa

Gigafactory Berlin-Brandenburg on yksi Teslan kuudesta suuresta tehtaasta kolmella eri mantereella. Suunnitelmat julkaistiin marraskuussa 2019 ja rakentaminen aloitettiin ripeästi keväällä 2020. Noin kaksi vuotta myöhemmin tehdas on virallisesti hyväksytty ja se on aloittanut Teslan täyssähköisen kompaktin katumaasturin Model Y:n tuotannon. Aloittaen Model Y Performance:sta, Gigafactory Berlin-Brandenburg toimittaa autoja kaikille Euroopan Tesla-markkinoille.

Model Y Performance, perheystävällinen urheiluauto

Model Y Performancessa on 514 km:n WLTP-kantama, ja se toimitetaan 21 tuuman Überturbine-renkailla sekä Performance-jarruilla, jotka takaavat täydellisen hallinnan kaikissa sääolosuhteissa. Hiilikuituspoileri parantaa vakautta suurilla nopeuksilla, mikä mahdollistaa Model Y Performancen kiihtymisen 0-100 km/h vain 3,7 sekunnissa. Model Y Performance All-Wheel Drive on täydellinen yhdistelmä suorituskykyä ja käytännöllisyyttä.

Model Y Performance -päivitys sisältää:

  • Huippunopeus nostettu 217 km/h:sta 250 km/h
  • Lisääntynyt kiihtyvyys 5,0 sekunnista 3,7 sekuntiin
  • 21″ Überturbine-vanteet
  • Performance-jarrut
  • Alennettu jousitus
  • Polkimet alumiiniseoksesta
  • Hiilikuituspoileri

Tesla lupaa Model Y:lle varsin lyhyen, noin kolmen kuukauden toimitusajan.

Liisaamme tämänkin niin yrityksille kuin yksityisille.

Lue myös