Sähköauto leasingilla nyt entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto

Yrityksen ja työsuhdeautoilijan valinta kohdistuu yhä useammin sähköautoon. Sähköautojen korkea hinta saattoi aiemmin arveluttaa uuden leasingauton käyttövoimaa valittaessa, mutta valtiovallan viimeaikaiset päätökset ovat tehneet sähköautosta entistä houkuttelevamman vaihtoehdon. Myös latauspisteverkosto kasvaa hyvää vauhtia kaikkialla Suomessa.

Sähköautojen verotusarvot laskeneet

Vuoden 2021 alussa otettiin iso askel työsuhdeautoilussa, kun sähköautojen verotusarvoa laskettiin 170 eurolla kuukaudessa. Alennus kohdistuu kaikkiin sähköautoihin riippumatta niiden hinnasta ja se koskee sekä vapaata että käyttöetua. Sähköauton vapaan autoedun verotusarvoon jäi voimaan myös jo aikaisemmin tullut 120 euron käyttökustannuksiin perustuva vähennys.

Autovero poistuu sähköautoista

Aikaisempaa verotusarvon laskua täydentää vuoden 2022 valtion budjettiin sisällytetty sähköautojen autoveron poisto. Veron poisto tulee koskemaan taannehtivasti 1.10.2021 jälkeen ensirekisteröityjä täyssähköautoja. Näillä näkymin etu tulee olemaan voimassa vuoden 2025 loppuun asti.

Samalla hinnalla voi siis verojen alennuksen ja autoveron poiston jälkeen vaikkapa valita laadukkaamman ja paremmin varustellun sähköauton.

Latausetu ei enää verotettava luontaisetu

Useat työntekijöilleen sähköautoedun tarjoavat työnantajat ovat sisällyttäneet autoetuun myös latauksen kustannukset. Nyt latausetua ei enää veroteta luontaisetuna. Sen lisäksi latauslaitteen saa nyt työsuhdeautoon lisävarusteena, joten sen kustannus sisältyy verotusarvoon.

Myös 2 000 euron hankintatukea esitetään jatkettavaksi ensi vuonna, hankintatuen rajaksi ehdotetaan edelleen nykyistä 50 000 euron kokonaishintaa.

Ladattavien autojen valikoima kasvaa jatkuvasti ja jokainen autovalmistaja tuo yhä tiiviimpään tahtiin markkinoille uusia, entistä paremmin varusteltuja ja jatkuvasti kasvavaa latausten väliä tarjoavia autoja. Kuten yllä olevista tiedoista selviää, myös valtiovalta on voimakkaasti tukemassa sähköautoihin siirtymistä ja sähköauto on yhä varteenotettavampi vaihtoehto.

Järvileasingin asiantutijat auttavat mielellään, kun olet harkitsemassa yrityksesi siirtymistä sähköautoilun aikaan.

Lue myös

Vuoden auto -tittelin voittanut MG 4 Järvileasingilta

Vuoden auto -tittelin voittanut MG 4 Järvileasingilta

Kiinalaisomisteisella MG:llä ei ole virallista maahantuojaa. Autot rekisteröidään virallisella maahantuojalla Ruotsissa ja laivataan sen jälkeen Suomeen. MG, omaa sukua Morris...

Lue lisää
Uusien autojen päästöt ovat vähentyneet selvästi

Uusien autojen päästöt ovat vähentyneet selvästi

Heinäkuussa rekisteröitiin 6 397 uutta henkilöautoa, mikä on 16,2 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Tammi-heinäkuussa on rekisteröity yhteensä 53...

Lue lisää
Tesla Model Y oli helmikuun myydyin auto Euroopassa

Tesla Model Y oli helmikuun myydyin auto Euroopassa

Uusien autojen rekisteröinnit kasvoivat yli 10 prosenttia Italiassa, Espanjassa, Iso-Britanniassa ja Belgiassa. Ainoat maat, joissa kasvu hidastui helmikuussa, olivat Ruotsi,...

Lue lisää