Miten valita oikea leasing-auto yritykselle?

Yrityksen leasing-auton valinta on merkittävä päätös, joka vaikuttaa sekä taloudellisiin että operatiivisiin tekijöihin. Leasing tarjoaa joustavuutta ja kustannustehokkuutta, mutta oikean ajoneuvon valinta vaatii huolellista harkintaa. Tässä artikkelissa käsittelemme keskeisiä tekijöitä, jotka auttavat sinua tekemään parhaan mahdollisen päätöksen yrityksesi tarpeisiin.

Yrityksen tarpeiden kartoitus

Ensimmäinen askel leasing-auton valinnassa on yrityksen tarpeiden tarkka kartoitus. Mieti, mihin tarkoitukseen autoa käytetään ja kuinka paljon ajokilometrejä kertyy vuodessa. Onko kyseessä myyntiedustajan auto, joka liikkuu paljon, vai kenties toimitusjohtajan edustusauto, joka tarvitsee enemmän mukavuutta ja varustelua?

Yrityksen toimialalla on myös merkitystä. Esimerkiksi rakennusalan yritys saattaa tarvita kestäviä ja tilavia ajoneuvoja, kun taas konsultointiyritys voi arvostaa enemmän polttoainetehokkuutta ja matalia käyttökustannuksia. Näiden tarpeiden ymmärtäminen auttaa rajaamaan sopivia vaihtoehtoja.

Budjetointi ja kustannusten hallinta

Leasing-auton valinnassa budjetointi on keskeisessä roolissa. Leasing-sopimukset tarjoavat kiinteän kuukausivuokran, mikä helpottaa budjetointia ja kustannusten hallintaa. On tärkeää laskea, kuinka paljon yrityksesi on valmis maksamaan kuukausittain leasing-autosta ja mitä muita kuluja, kuten polttoaine, vakuutukset ja huollot, tulee ottaa huomioon.

Esimerkiksi meidän Järvi Rahoitusleasing tarjoaa kiinteän kuukausivuokran ilman kilometrirajoituksia, mikä voi olla hyödyllistä yrityksille, joilla ajokilometrit vaihtelevat. Tämä sopimusmalli mahdollistaa myös auton vaihtamisen sopimuskauden lopussa tai sen realisoinnin kauttamme, mikä tuo joustavuutta ja taloudellista hyötyä.

Ajoneuvon valinta ja varustelu

Kun yrityksen tarpeet ja budjetti ovat selvillä, on aika valita sopiva ajoneuvo. Leasingin etuna on, että voit valita minkä tahansa merkin ja mallin, olipa kyseessä uusi tai käytetty auto. Mieti, mitkä ominaisuudet ja varusteet ovat tärkeitä yrityksesi toiminnalle. Esimerkiksi turvallisuusominaisuudet, polttoainetehokkuus ja teknologiset ratkaisut voivat olla ratkaisevia tekijöitä.

Järvi Optimileasing tarjoaa joustavasti hinnoitellun sopimuksen, joka sisältää ennalta räätälöidyn huoltobudjetin. Tämä sopimusmalli on erityisen hyödyllinen yrityksille, joille tarkka ajomäärä on hankalaa arvioida, sillä ajokilometrimuutokset ovat mahdollisia sopimuskauden aikana.

Huolto ja ylläpito

Leasing-auton huolto ja ylläpito ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat ajoneuvon käyttöikään ja toimintavarmuuteen. Leasing-sopimukset voivat sisältää huoltopalvelut, mikä helpottaa yrityksen arkea ja varmistaa, että auto on aina hyvässä kunnossa.

Huoltopalveluiden lisäksi on hyvä tarkistaa, mitä muita palveluita leasing-sopimus sisältää. Esimerkiksi tiepalvelu ja polttoainekortit voivat tuoda lisäarvoa ja helpottaa yrityksen arkea. Järvileasingin tiepalvelu ja polttoainekortit ovat esimerkkejä palveluista, jotka voivat olla hyödyllisiä yrityksesi leasing-auton käytössä.

Leasing-sopimusten vertailu

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä on suositeltavaa vertailla eri leasing-sopimuksia ja niiden ehtoja. Leasing-markkinoilla on tarjolla monia vaihtoehtoja, ja sopimusten ehdot voivat vaihdella merkittävästi. Kiinnitä huomiota sopimuksen kestoon, kuukausivuokraan, huoltopalveluihin ja mahdollisiin lisäkuluihin.

Järvileasing tarjoaa kolme erilaista leasing-sopimusmallia: Järvi Rahoitusleasing, Järvi Optimileasing ja Järvi Optimileasing Plus. Jokainen näistä sopimusmalleista on suunniteltu vastaamaan erilaisiin yritysten tarpeisiin ja tarjoamaan joustavuutta ja kustannustehokkuutta. Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun yrityksesi tarpeisiin.

Palvelumme

Järvileasing tarjoaa monipuolisia leasing-ratkaisuja yrityksille.  Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua löytämään parhaan leasing-ratkaisun yrityksesi tarpeisiin. Meidän asiantunteva tiimimme on valmiina auttamaan sinua kaikissa leasing-auton valintaan liittyvissä kysymyksissä!

Lue myös