Miksi auton leasing on hyödyllistä yrityksille?

Kustannustehokkuus ja budjetointi

Auton leasing tarjoaa yrityksille merkittäviä kustannussäästöjä verrattuna auton ostamiseen. Leasing-sopimuksissa kuukausimaksut ovat kiinteitä, mikä helpottaa budjetointia ja talouden suunnittelua. Tämä tarkoittaa, että yritykset voivat ennakoida autokustannukset tarkasti ilman yllättäviä kuluja, kuten suuria korjauslaskuja tai arvon alenemista.

Leasingin avulla yritykset voivat myös välttää suuria alkuinvestointeja, jotka auton ostaminen vaatisi. Tämä vapauttaa pääomaa muihin liiketoiminnan tarpeisiin, kuten kasvuun ja kehitykseen. Lisäksi leasing-sopimukset sisältävät usein huolto- ja korjauspalvelut, mikä vähentää ajoneuvon ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia ja vaivaa.

Kaluston joustavuus ja ajantasaisuus

Leasingin avulla yritykset voivat pitää autokalustonsa aina ajantasaisena ja modernina. Leasing-sopimukset ovat yleensä lyhyempiä kuin auton omistusaika, mikä mahdollistaa ajoneuvojen säännöllisen päivittämisen. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon teknologian ja turvallisuusominaisuuksien nopea kehitys autoalalla.

Joustavuus on toinen merkittävä etu. Yritykset voivat valita leasing-sopimuksen keston ja ajoneuvotyypin tarpeidensa mukaan. Tämä tarkoittaa, että yritykset voivat helposti sopeutua muuttuviin liiketoimintaympäristöihin ja tarpeisiin ilman suuria investointeja tai sitoutumista pitkäksi aikaa.

Verotukselliset edut

Leasing tarjoaa myös verotuksellisia etuja yrityksille. Leasing-maksut voidaan yleensä vähentää verotuksessa, mikä vähentää yrityksen verotettavaa tuloa. Tämä tekee leasingista taloudellisesti houkuttelevan vaihtoehdon monille yrityksille.

Lisäksi leasingin avulla yritykset voivat välttää ajoneuvojen omistamiseen liittyvät verot ja maksut, kuten ajoneuvoveron ja käyttövoimaveron. Tämä vähentää yrityksen hallinnollista taakkaa ja yksinkertaistaa taloushallintoa.

Riskien hallinta

Leasingin avulla yritykset voivat hallita ajoneuvoihin liittyviä riskejä tehokkaammin. Leasing-sopimukset sisältävät usein huolto- ja korjauspalvelut, mikä vähentää ajoneuvon ylläpidosta aiheutuvia riskejä ja kustannuksia. Tämä tarkoittaa, että yritykset voivat keskittyä ydintoimintoihinsa ilman huolta ajoneuvojen kunnossapidosta.

Lisäksi leasingin avulla yritykset voivat välttää ajoneuvojen arvon alenemiseen liittyvät riskit. Leasing-sopimuksen päättyessä ajoneuvo palautetaan leasingyhtiölle, eikä yrityksen tarvitse huolehtia ajoneuvon jälleenmyyntiarvosta tai myyntiprosessista.

Ympäristöystävällisyys

Leasingin avulla yritykset voivat myös edistää ympäristöystävällisyyttä. Leasingyhtiöt tarjoavat usein mahdollisuuden valita vähäpäästöisiä tai sähköautoja, mikä vähentää yrityksen hiilijalanjälkeä. Tämä on erityisen tärkeää nykypäivän liiketoimintaympäristössä, jossa ympäristövastuullisuus on yhä tärkeämpää.

Lisäksi leasingin avulla yritykset voivat päivittää ajoneuvokalustoaan säännöllisesti, mikä tarkoittaa, että käytössä on aina uusinta teknologiaa ja polttoainetehokkuutta. Tämä vähentää polttoainekustannuksia ja ympäristövaikutuksia pitkällä aikavälillä.

Palvelumme Järvileasingilla

Me Järvileasingilla tarjoamme monipuolisia leasing-palveluita yrityksille, jotka haluavat hyödyntää leasingin edut. Palveluihimme kuuluu muun muassa ajoneuvojen huolto- ja korjauspalvelut, polttoainekortit, pysäköintipalvelut sekä renkaiden kausivaihdot. Tarjoamme myös joustavia leasing-sopimuksia, jotka voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeiden mukaan.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja asiantuntemusta. Leasing-asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan sinua löytämään parhaan ratkaisun yrityksesi ajoneuvotarpeisiin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua hyödyntämään leasingin edut täysimääräisesti.

Lue myös