Vuoden auto -tittelin voittanut MG 4 Järvileasingilta

– Autoala päivitti käyttövoimaennusteet vuoteen 2040 asti

Kiinalaisomisteisella MG:llä ei ole virallista maahantuojaa. Autot rekisteröidään virallisella maahantuojalla Ruotsissa ja laivataan sen jälkeen Suomeen.

MG, omaa sukua Morris Garages on satavuotias brittibrändi, joka oli vähällä kadota kartalta vuonna 2005. Tuolloin autonvalmistaja MG Rover, omaa sukua British Leyland, joka puolestaan oli huippuvuosinaan sumujen saarten autoekolgiassa ravintoketjun huipulla, teki konkurssin.

”Pelastaja” löytyi Kiinasta, kun Nanjing Automotive Company osti sen, mitä konkurssipesästä irti sai. Sittemmin yritysjärjestelyjen kautta MG:stä tuli osa SAIC Motoria, joka on Kiinan suurin, valtio-omisteinen autojätti.

Birminghamin kupeessa sijaitseva Longbridgen tehdas hiljeni lopullisesti vuonna 2016.

Lintu on kuitenkin noussut tuhkasta ja niin edelleen. Tänä päivänä MG-brändin alla myydään ja valmistetaan autoja enemmän kuin koskaan. Mallistossa on muitakin käyttövoimia, mutta Eurooppaa MG valloittaa täyssähköt edellä.

Suomessa virallista maahantuontia ei vielä ole aloitettu, mutta Laakkosen autobisneksen viime vuonna ostanut ruotsalaisketju Hedin Automotive tuo ”erikoiserän” MG:n täyssähköjä. Rajoitus tosin on Iltalehden tietojen mukaan luokkaa ”niin paljon kuin niitä myydään” eli kaikille pitäisi riittää.

Malliston kiinnostavin ja tuorein malli on MG4, kompaktiluokan crossover, jonka vaatimattomammin varustellun ja pienempiakkuisen version saa 27 900 eurolla.

Lähde: IS

Tutustu autoon ja pyydä yksityisleasingtarjous meiltä. Hinta alkaen MG4 Standard mallissa 439 €/kk

Lue myös