Leasing-auto vs omistusauto yritykselle

Kustannukset ja taloudellinen joustavuus

Yrityksen autohankinnoissa kustannukset ovat usein keskeinen tekijä päätöksenteossa. Leasing-auton etuna on ennakoitavat kuukausikustannukset, jotka sisältävät usein huollot, vakuutukset ja muut ylläpitokulut. Tämä tekee budjetoinnista helpompaa ja vähentää yllättäviä kuluja. Omistusauton kohdalla yritys vastaa kaikista kuluista itse, mikä voi johtaa suurempiin ja ennakoimattomiin menoihin.

Leasing tarjoaa myös taloudellista joustavuutta, sillä yritys voi valita sopimuksen keston ja ajokilometrimäärän tarpeidensa mukaan. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos yrityksen ajoneuvotarpeet muuttuvat usein. Omistusauto sitoo pääomaa ja voi olla taloudellinen rasite, jos ajoneuvojen käyttöaste vaihtelee.

Verotukselliset näkökulmat

Leasing-autojen verotus on usein edullisempaa yrityksille. Leasing-maksut voidaan vähentää verotuksessa, mikä tekee leasingista houkuttelevan vaihtoehdon. Omistusautojen kohdalla verovähennykset ovat rajallisempia, ja yrityksen on huolehdittava myös ajoneuvoverosta ja mahdollisista käyttövoimaveroista.

Lisäksi leasing-autojen verotusarvo on yleensä alhaisempi kuin omistusautojen, mikä voi tuoda merkittäviä säästöjä erityisesti, jos yrityksellä on useita ajoneuvoja. Tämä tekee leasingista verotuksellisesti houkuttelevan vaihtoehdon monille yrityksille.

Ylläpito ja huolto

Leasing-autojen huolto ja ylläpito ovat usein sisällytetty sopimukseen, mikä vähentää yrityksen hallinnollista taakkaa. Tämä tarkoittaa, että leasing-yhtiö huolehtii ajoneuvon säännöllisistä huolloista ja mahdollisista korjauksista, mikä takaa ajoneuvon toimintavarmuuden ja turvallisuuden.

Omistusautojen kohdalla yritys vastaa itse kaikista huolloista ja korjauksista. Tämä voi olla aikaa vievää ja kallista, erityisesti jos ajoneuvoja on useita. Leasingin avulla yritys voi keskittyä ydintoimintaansa, kun taas leasing-yhtiö huolehtii ajoneuvojen ylläpidosta.

Ajoneuvon elinkaari ja jälleenmyyntiarvo

Leasing-autojen kohdalla yritys ei tarvitse huolehtia ajoneuvon jälleenmyyntiarvosta, sillä ajoneuvo palautetaan leasing-yhtiölle sopimuskauden päättyessä. Tämä poistaa riskin ajoneuvon arvon alenemisesta ja mahdollistaa ajoneuvokannan säännöllisen uudistamisen.

Omistusautojen kohdalla yritys vastaa itse ajoneuvon jälleenmyynnistä ja arvon alenemisesta. Tämä voi olla haasteellista, erityisesti jos ajoneuvon markkina-arvo laskee nopeasti. Leasingin avulla yritys voi välttää nämä riskit ja hyötyä ajoneuvokannan jatkuvasta uudistamisesta.

Järvileasingin tarjoamat leasing-sopimukset

Me Järvileasingilla tarjoamme useita erilaisia leasing-sopimuksia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisten yritysten tarpeita. Järvi Rahoitusleasing on perinteinen leasing-sopimus, joka tarjoaa kiinteät kuukausimaksut ja ennakoitavat kustannukset. Tämä sopimus on ihanteellinen yrityksille, jotka haluavat selkeän ja yksinkertaisen ratkaisun ajoneuvotarpeisiinsa.

Järvi Optimileasing on joustavampi vaihtoehto, joka sisältää ennalta räätälöidyn huoltobudjetin ja mahdollisuuden muuttaa ajokilometrimääriä sopimuskauden aikana. Tämä sopimus sopii erityisesti yrityksille, joiden ajoneuvotarpeet voivat muuttua. Järvi Optimileasing Plus tarjoaa vielä enemmän joustavuutta ja sisältää lisäpalveluita, kuten teknisen tuen ja mahdollisuuden lunastaa ajoneuvo sopimuskauden päättyessä.

Ota yhteyttä meihin Järvileasingilla, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun yrityksesi ajoneuvotarpeisiin. Leasing voi olla yrityksellesi taloudellisesti järkevä ja joustava vaihtoehto, joka vapauttaa resursseja ja vähentää hallinnollista taakkaa.

Lue myös