Konepörssi haastatteli myös Järvileasingia konerahoitustoimijana

Kun yrityksellä koittaa kone- tai laitehankinnan aika, on yleensä hankittava lisärahoitusta.

Osamaksu, rahoitusleasing vai vuokraus – vaihtoehtoja on monia
Konepörssi haastatteli koneisiin rahoitusta tarjoavia yrityksiä. Rahoitusleasing kasvattaa suosiotaan ja on yleisin rahoitusmuoto kone- ja laiteleasingissa, kertoo Järvileasingin myyntijohtaja Vesa Eskonheimo.

Järvileasing Oy

Rahoitusleasingpalveluita tarjoava Järvileasing toimii konekaupan parissa myyjäliikkeiden ja yritysten välisissä kaupoissa. Myös ulkomailta hankittavat kohteet onnistuvat Järvileasingin avustuksella. Konekauppa on yksi Järvileasingin suurimmista liiketoiminta-alueista.

”Rahoitusleasing on yleisin konehankintojen rahoitusmuoto. Kuukausikulut ovat tarkasti tiedossa, eikä rahoituskohteen arvon alenema jää rasittamaan tasetta. Sopimuskaudet vaihtelevat yleensä 24–72 kuukauden välillä. Liisattava kohde toimii vakuutena, jolloin ensimmäistä isompaa erää ei välttämättä tarvita. Vaihtokone voi myös toimia isompana ensimmäisenä eränä. Leasingsopimuksia tehdään jaettuna tasaeriin, tai käytetään edellä mainittua suurempaa ensimmäistä erää. Viimeinen erä on yleensä aina suurempi. Koneiden ja laitteiden kirjo on mittava, kuorma-autoista maarakennuskoneisiin, puimureista metsäkoneisiin sekä korjaamolaitteista vaikkapa toimistokalusteisiin”, aloittaa Vesa Eskonheimo.

”Kone- ja laiteinvestoinneissa pääomaa sitoutuu erityisen paljon. Hankkimalla koneet ja laitteet leasingsopimuksella voidaan keventää tasetta ja saada pääoma tuottavampaan käyttöön. Kun kohde on vakuutena, vakuudet säästyvät muuhun käyttöön. Parhaimmillaan asiakas rahoittaa investoinnin leasingrahoituksella 100-prosenttisesti. Leasingvuokrat ovat myös verotuksessa vähennyskelpoisia.”

Järvileasingin kaupan kohde voi olla uusi tai käytetty. Urakoitsijayritysten väliset kaupat onnistuvat. Myös lyhennysvapaista on mahdollista neuvotella.

”Järvileasing on kumppani kaikissa leasinghankinnoissa työsuhdeautoista koneisiin ja laitteisiin. Kiinteän kuukausihinnan sisällään pitävän rahoituksen lisäksi meiltä saa ammattitaitoisen asiantuntijajoukon avukseen aina leasingsopimuksen päättymiseen saakka”, lopettaa Eskonheimo.

Leasing tarkoittaa nimensä mukaisesti tietyn ajanjakson pituista pitkäaikaista vuokrausta, jolle sovitaan yleensä kuukausittain erääntyvä leasingmaksu.

Leasingin etuna on se, että yrityksen pääomaa säästyy muihin käyttötarkoituksiin. Leasingrahoitukset tehostavat yrityksen pääoman käyttöä, sillä yritys maksaa vain käytöstä, ei kohteen omistamisesta. Leasingrahoituksessa koneen jäännösarvoa ei kannata asettaa liian suureksi, sillä on vaarana, että kohteen arvo ei sopimuskauden lopussa ole enää tarpeeksi suuri.

Voit lukea koko artikkelin konepörssi.com sivustolta

Lue myös