Käytetyn leasing auton kustannukset yritykselle

Leasingin peruskustannukset

Leasingauton hankinta yritykselle on monivaiheinen prosessi, joka sisältää useita kustannuseriä. Ensimmäinen ja ilmeisin kustannus on kuukausittainen leasingmaksu, joka määräytyy auton arvon, sopimuksen keston ja ajokilometrien mukaan. Käytetyn auton leasingmaksu on usein edullisempi kuin uuden auton, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille yrityksille.

Leasingmaksu kattaa yleensä auton käytön, mutta siihen voi sisältyä myös muita palveluita, kuten huollot ja vakuutukset. On tärkeää huomioida, että leasingmaksu ei ole ainoa kustannus, vaan yrityksen on varauduttava myös muihin kuluihin, kuten polttoainekuluihin ja mahdollisiin lisäpalveluihin.

Vakuutukset ja verot

Leasingauton vakuutukset ovat merkittävä osa kokonaiskustannuksia. Usein leasingyhtiö tarjoaa kattavan vakuutuspaketin, joka sisältää liikenne- ja kaskovakuutukset sekä autopalvelut, kuten tiepalvelun ja sijaisauton. Tämä voi tuoda merkittävää säästöä ja mielenrauhaa yritykselle, sillä kaikki vakuutukset ovat valmiiksi hoidettu leasingyhtiön toimesta.

Verot ovat toinen huomioitava kustannus. Leasingauton vuokralleottaja vastaa autoon kohdistuvista veroista ja muista maksuista, kuten vuotuisesta ajoneuvoverosta ja mahdollisesta käyttövoimaverosta. Nämä kulut voivat vaihdella auton tyypin ja käyttövoiman mukaan, joten on tärkeää ottaa ne huomioon budjetoinnissa.

Huollot ja ylläpito

Leasingauton huollot ja ylläpito ovat usein sisällytetty leasingmaksuun, mutta tämä ei ole aina itsestäänselvyys. On tärkeää tarkistaa sopimuksen ehdot ja varmistaa, että huollot tehdään valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti. Tämä varmistaa auton toimintavarmuuden ja säilyttää sen arvon.

Huoltojen lisäksi yrityksen on huolehdittava auton katsastuksista lain edellyttämin määräajoin. Tämä voi tuoda lisäkustannuksia, mutta se on välttämätöntä auton turvallisuuden ja laillisuuden varmistamiseksi. Leasingyhtiö voi tarjota apua ja ohjeistusta näissä asioissa, mikä helpottaa yrityksen arkea.

Polttoaine- ja latauskustannukset

Polttoaine- ja latauskustannukset ovat merkittävä osa leasingauton käyttökustannuksia. Perinteisten polttomoottoriautojen kohdalla polttoainekulut voivat olla huomattavat, mutta sähköautojen yleistyessä latauskustannukset ovat nousseet tärkeäksi tekijäksi. Sähköautojen lataaminen on usein edullisempaa kuin polttoaineen tankkaaminen, ja se voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Yritykset voivat hyödyntää erilaisia latausratkaisuja, kuten kotilatauslaitteita ja julkisia latauspisteitä. Järvileasing tarjoaa esimerkiksi Virta ja S Business -sähköautojen latauspalveluja, jotka voidaan asentaa omakotitaloihin tai taloyhtiöihin. Tämä tekee sähköauton käytöstä entistä houkuttelevampaa ja kustannustehokkaampaa.

Lisäpalvelut ja niiden kustannukset

Leasingyhtiöt tarjoavat usein erilaisia lisäpalveluita, jotka voivat tuoda lisäkustannuksia mutta myös merkittäviä etuja. Esimerkiksi tiepalvelu, sijaisauto ja auton pesupalvelut voivat sisältyä leasingpakettiin. Nämä palvelut tuovat mielenrauhaa ja helpottavat yrityksen arkea, mutta on tärkeää huomioida niiden kustannukset kokonaisbudjetissa.

Lisäpalveluiden kustannukset voivat vaihdella suuresti leasingyhtiöstä ja sopimuksesta riippuen. On suositeltavaa vertailla eri vaihtoehtoja ja valita ne palvelut, jotka parhaiten vastaavat yrityksen tarpeita. Näin voidaan varmistaa, että leasingauton kokonaiskustannukset pysyvät hallinnassa ja budjetti ei ylity.

Palvelumme Järvileasingilla

Me Järvileasingilla tarjoamme kattavan valikoiman leasingpalveluita yrityksille. Palveluihimme kuuluvat muun muassa kilpailukykyiset vakuutukset, huoltopalvelut, tiepalvelut ja latausratkaisut sähköautoille. Tavoitteenamme on tehdä leasingauton käytöstä mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta yrityksille.

Asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan ja neuvomaan eri vaihtoehdoista ja niiden sopivuudesta juuri teidän yrityksenne tarpeisiin. Ota yhteyttä ja anna meidän auttaa teitä löytämään paras ratkaisu yrityksenne leasingtarpeisiin.

Lue myös