Käytetyn leasing auton kustannukset yritykselle

Leasingin peruskustannukset

Leasingauton hankinta yritykselle on monivaiheinen prosessi, joka sisältää useita kustannustekijöitä. Ensimmäinen ja merkittävin kustannus on kuukausivuokra, joka määräytyy auton arvon, leasing-sopimuksen keston ja ajokilometrien mukaan. Käytetyn auton leasing-sopimuksessa kuukausivuokra on usein alhaisempi kuin uuden auton, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille yrityksille.

Kuukausivuokraan sisältyy yleensä myös erilaisia palveluita, kuten huollot, vakuutukset ja mahdolliset sijaisautopalvelut. Nämä palvelut voivat vaihdella leasing-sopimuksen mukaan, joten on tärkeää tarkistaa, mitä kaikkea sopimus kattaa. Esimerkiksi Järvileasingin tarjoamat Järvi Rahoitusleasing, Järvi Optimileasing ja Järvi Optimileasing Plus sisältävät erilaisia palvelupaketteja, jotka voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

Vakuutukset ja verot

Leasingauton vakuutukset ovat toinen merkittävä kustannustekijä. Usein leasing-sopimukseen sisältyy kattava vakuutuspaketti, joka kattaa liikenne- ja kaskovakuutukset sekä mahdolliset lisävakuutukset, kuten hirvivahinko- ja ilkivaltavakuutukset. Järvileasingin täysvakuutus noudattaa OP Pohjolan kaskon ehtoja, mikä tarjoaa laajan turvan erilaisissa vahinkotilanteissa.

Lisäksi leasingauton käyttäjä on vastuussa autoon kohdistuvista veroista ja muista maksuista, kuten ajoneuvoverosta ja mahdollisesta käyttövoimaverosta. Nämä kustannukset voivat vaihdella auton tyypin ja käyttövoiman mukaan, joten on tärkeää ottaa ne huomioon kokonaiskustannuksia arvioitaessa.

Huolto- ja ylläpitokustannukset

Leasingauton huolto- ja ylläpitokustannukset ovat myös merkittävä osa kokonaiskustannuksia. Leasing-sopimukseen voi sisältyä huoltopalvelut, jotka kattavat säännölliset huollot ja mahdolliset korjaukset. Esimerkiksi Järvileasingin Optimileasing Plus -palvelussa huoltopalvelut ovat laajemmat ja kattavat myös renkaiden vaihdot ja säilytyksen.

On tärkeää muistaa, että huoltojen laiminlyönti voi johtaa lisäkustannuksiin ja jopa auton takuun raukeamiseen. Siksi on suositeltavaa noudattaa huolto-ohjelmaa ja käyttää valtuutettuja huoltoliikkeitä, jotta auton arvo ja toimintavarmuus säilyvät.

Polttoaine- ja latauskustannukset

Polttoaine- ja latauskustannukset ovat myös huomioitava osa leasingauton kokonaiskustannuksia. Perinteisten polttomoottoriautojen kohdalla polttoainekustannukset voivat vaihdella merkittävästi ajokilometrien ja polttoaineen hinnan mukaan. Järvileasing tarjoaa asiakkailleen S Business -polttoainekortin, joka helpottaa polttoainekustannusten hallintaa.

Sähköautojen kohdalla latauskustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin polttoainekustannukset, ja ne voivat sisältyä leasing-sopimukseen. Esimerkiksi Järvileasing tarjoaa mahdollisuuden hankkia kotilatauslaite osana leasingsopimusta, mikä tekee sähköauton käytöstä entistä houkuttelevampaa ja kustannustehokkaampaa.

Yllättävät kustannukset ja riskit

Vaikka leasing-sopimus kattaa monia kustannuksia, on hyvä varautua myös yllättäviin kustannuksiin. Näitä voivat olla esimerkiksi ylimääräiset huoltokulut, vahingot ja mahdolliset sakot. Leasingauton käyttäjän vastuulla on myös auton katsastaminen lain edellyttämin määräajoin, mikä voi tuoda lisäkustannuksia.

Yllättävien kustannusten minimoimiseksi on suositeltavaa valita leasing-sopimus, joka sisältää mahdollisimman kattavat palvelut. Järvileasingin tarjoamat sopimukset sisältävät laajan valikoiman palveluita, jotka auttavat hallitsemaan yllättäviä kustannuksia ja riskejä.

Järvileasingin palvelut

Järvileasing tarjoaa monipuolisia leasing-ratkaisuja yrityksille, jotka haluavat hallita autokustannuksiaan tehokkaasti. Meidän palveluvalikoimaamme kuuluvat Järvi Rahoitusleasing, Järvi Optimileasing ja Järvi Optimileasing Plus, jotka tarjoavat erilaisia palvelupaketteja yritysten tarpeisiin.

Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua löytämään parhaan leasing-ratkaisun yrityksesi tarpeisiin. Järvileasingin asiantuntijat ovat valmiina tarjoamaan yksilöllistä palvelua ja neuvontaa, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen yrityksesi autokustannusten hallinnassa.

Lue myös